B2B.PORTAL

Şirket Ağınızdaki Bant Genişliği İhtiyaçlarını Belirleme

İş yerinde interneti kullanan tüm cihazları düşünün. Yazıcılar, IP telefonlar, akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve diğer birçok cihazın her biri internet bağlantısı gerektirir, ancak bir firmada toplamda ne kadar bant genişliğine ihtiyaç vardır? Bunu anlamak zaman alsa da, ağ ihtiyaçlarını çözmek için zaman ayırmak ihtiyacı anlamanızı çok daha kolaylaştırabilir. İşletmenizin üretkenliğini azaltan sinir bozucu derecede yavaş internet hızlarından kaçınmak ve ağ bant genişliği gereksinimlerinizi hesaplamak için aşağıdaki adımları kullanın.
Başlamak için, internete en çok bağlanan cihazların aynı anda kullanıldığı tipik bir “yoğun” kullanım döneminde bant genişliği ihtiyaçlarınızı belirleyin. Bu, bant genişliğinin en stresli olduğu süre boyunca işletmenin bir görüntüsünü oluşturacaktır. Cihazları düzenlemek için aşağıdaki kategorileri kullanın.
Düşük – 100 Kbps veya altı
VoIP telefonları ve e-faks makineleri bu kategoriye giren en yaygın cihazlardır. Sadece internette gezinmek ve e-posta göndermek için kullanılan bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar da buraya dahil edilmelidir.
Orta – 100-500 Kbps
Bunlar, daha yoğun internet kullanımı, indirme, akış ve e-posta gönderme için kullanılan cihazlardır. Dizüstü ve bilgisayarlarınızın çoğu bu kategoriye girer.
Yüksek – 500Kbps – 2.0Mbps
Gün boyunca veri indirmek ve yüklemek için genellikle bulut tabanlı yazılımları ve platformları kullanan cihazlar bu kategoriye girer. SD video konferansı kullanan cihazlar daha üst seviyede olmaktadır. Satış Noktası, Kurumsal Kaynak Planlama ve Müşteri Kaynak Yönetimi platformları, kullanım sırasında genellikle bir cihazın bant genişliği bu aralığa girebilir.
Yoğun – 2.0Mbps+
HD video konferans platformları ve cihazları, öncelikle bu aralığa girenlerdir.
Bulundukları kategoriye göre her cihaza bir bant genişliği ilişkilendirerek işletme için tipik en yüksek bant genişliği kullanımını hesaplayın. Daha hızlı hesaplama için aşağıdaki bant genişliği kategorisini kullanın.
Düşük – 100 Kbps
Orta – 250 Kbps
Yüksek – 1.5Mbps
Yoğun – 2,5 Mb/sn
Bunu yaptıktan sonra, toplam bant genişliğini toplayın ve bir şirketin en yoğun çalışma zamanlarında ihtiyaçlarının ne olduğu hakkında iyi bir fikriniz olacak. Bir işletmedeki bant genişliği kullanımını bilmek, faaliyetlerini destekleyen bir VoIP, WiFi ve iş konferansı çözümü oluştururken yardımcı olacaktır. Bununla net görüntülü aramalar, gecikmesiz ses, hızlı indirmeler ve en önemlisi kusursuz işbirliği sağlayan çözümler oluşturabilirsiniz.
 –
Bir örnek vermek gerekirse, tipik bir B2B işinde en yoğun zamanlarında örnek 30 kullanıcılı senaryoya bir göz atabilirsiniz.
Düşük – 1.8Mbps Toplam
8 – Kullanılan VoIP telefonlar
10 – Interneti az kullanan dizüstü veya bilgisayar cihazları
Orta – 2.5Mbps Toplam
8 – Aktif olarak dosya indiren dizüstü bilgisayarlar veya bilgisayarlar
2 – Kişisel akıllı telefonlar veya müzik yayını yapan cihazlar
Yüksek – 3.0 Mbps Toplam
1 – Bir müşteriye doğrudan yardımcı olmak için bir ERP ve CRM’den aktif olarak veri çeken bilgisayar.
1 – SD video konferans kullanan bilgisayar.
Yoğun – 2,5 Mbps Toplam
1 – Perspektif istemcileri ile HD video konferans için kullanılan bir video konferans cihazı
Yaklaşık En Yüksek Bant Genişliği – 9.8 Mbps